Betaviteviti proizvodi Esensa Beograd

Betaviteviti

Esensina paleta Betavitevita, čiju osnovu čini pivski kvasac, sadrži neophodne dodatke ishrani namenjene očuvanju zdravlja i vitalnosti. Potrebni su svima zbog stresnog, brzog načina života, neadekvatne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti. Pivski kvasac sadržan u Betavitevitu predstavlja izvor prirodnih vitamina B komleksa, esencijalnih aminokiselina, proteina, minerala, oligoelemenata, glutationa i nukleinskih kiselina. Povoljno deluje na nervni sistem, na zdravlje jetre, pomaže rad organa za varenje, reguliše ravnotežu crevne flore i povećava apetit. Pivski kvasac utiče i na metaboličke procese u organizmu tako što pomaže metabolizam šećera i smanjuje nivo holesterola u krvi. Betaviteviti su se pokazali i kao odlični preparati u očuvanju zdravlja kože, kose i noktiju.

Betavitevit B12
Betavitevit B12

Betavitevit B12 sadrži vitamin B12, čija se upotreba preporučuje kod nedostatka i povećanih potreba za  ovim vitaminom. Vitamin B12 je hidrosolubilni vitamin koji ima ključnu ulogu u pravilnom funcionisanju nervnog sistema i stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Uključen je u metabolizam svih ćelija ljudskog organizma i utiče na sintezu genetskog materijala (DNK i RNK). Vitamin B12 popravlja sposobnost koncentracije, pamćenja i ravnoteže i povoljno deluje na izgled kože i kose.

Betavitevit Folna 400 sa vitaminom B12
Betavitevit Folna 400 sa vitaminom B12

Betavitevit Folna 400 tablete sadrže folnu kiselinu i vitamin B12.
Folna kiselina i vitamin B12 su neophodna je za sintezu nukleinskih kiselina (DNK i RNK), imaju veoma važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koja prenose kiseonik do svih delova tela i omogućavaju pravilno funkcionisanje ćelija organizma. Nedostatak folne kiseline dovodi do anemije. Ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama, potrebna je veća koncentracija folne kiseline u organizmu. Vitamin B12 pomaže prevođenje folne kiseline u njen aktivan oblik u organizmu.
Vitamin B12 učestvuje i u stvaranju mijelina koji formira zaštitni omotač oko nerava.

Betavitevit gvozdje sa vitaminom C
Betavitevit gvozdje sa vitaminom C

Betavitevit Fe i vitamin C je preparat koji u samo jednoj tableti, koja predstavlja dnevnu potrebu, sadrži optimalan odnos gvožđa i vitamina C. Gvožđe je oligoelement, neophodan za sintezu hemoglobina i formiranje eritrocita. U Betavitevitu ono je prisutno u obliku lako rastvorljive soli, fero-glukonata, koja predstavlja pogodan oblik za maksimalno iskorišćavanje gvožđa. Vitamin C stimuliše apsorpciju gvožđa, učestvuje u stvaranju kolagena i regeneraciji ćelija kože, neophodan je za odvijanje oksido-redukcionih procesa i doprinosi jačanju imunog sistema.

 

Betavitevit pivski kvasac obogacen folnom kiselinom i vitaminom B6
Betavitevit pivski kvasac obogacen folnom kiselinom i vitaminom B6

Betavitevit pivski kvasac obogaćen folnom kiselinom i vitaminom B6 namenjen je pre svega starijim osobama, trudnicama i dojiljama, ali i svim ostalim osobama koje svojim načinom ishrane ne unose dovoljnu količinu ovih vitamina. Folna kiselina smanjuje mogućnost nastajanja megaloblastne anemije, pomaže pravilnom razvoju ploda tokom trudnoće i doprinosi boljem funkcionisanju nervnog sistema. Vitamin B6 učestvuje u metaboličkim procesima u organizmu, ima važnu ulogu u funkcionisanju nervnog i imunog sistema dok kod trudnica može ublažiti osećaj mučnine.

 

Betavitevit pivski kvasac obogacen vitaminima B kompleksa
Betavitevit pivski kvasac obogacen vitaminima B kompleksa

Betavitevit pivski kvasac obogaćen vitaminima B komleksa formulisan je tako da se uzimanjem jedne tablete dnevno, organizmu obezbedi dovoljna količina vitamina B kompleksa, neophodna za pravilan rast i razvoj. Vitamini B komleksa doprinose pravilnom funkcionisanju nervog sistema, snabdevanju organizma energijom i očuvanju zdravlja kože, kose i noktiju. Vitamin C sadržan u preparatu pomaže u stvaranju kolagena, regeneraciji ćelija kože i doprinosi jačanju imuniteta.

 

Betavitevit Q10
Betavitevit Q10

Betavitevit koenzim Q10 je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži pivski kvasac i koenzim Q10. Koenzim Q10 prisutan u ovom preparatu je proizvod renomiranog japanskog proizvođača dobijen procesom fermentacije kvasca i potpuno je biološki identičan koenzimu Q10 koji se stvara u ljudskom organizmu i koji je neophodan u procesu  nastanka energije potrebne za normalno funkcionisanje ćelije. Smanjenje nivoa koenzima Q10 u organizma nakon 35. godine života naročito pogađa organe kojima je potrebno najviše energije za funkcionisanje, a to su srce, pluća, jetra i bubrezi. Koenzim Q10 deluje i kao snažan  antioksidans koji štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.

 

Esensa d.o.o. - Media Vision marketing agency