proizvodi Esensa Beograd
Imunobeta sirup

Imunoβeta β-glukan sirup u svom sastavu sadrži beta-D-glukan izolovan iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus) i vitamin C. Ova kombinacija je idealna za poboljšanje imunog odgovora i odbrambene reakcije na viruse, bakterije, gljivice i sve ostale mikroorganizme i toksine koji predstavljaju pretnju po zdravlje organizma. Preporučuje se kod stanja oslabljenog imuniteta, kod čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala, a povoljno deluje i na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola, normalizovanje glikemije. Komforno doziranje i lep ukus, omogućavaju primenu Imunoβeta β-glukan sirupa i kod dece starije od 3 godine.

Sastav: Beta-D-glukan izolovan iz bukovače (Pleurotus Ostreatus) i vitamin C (L-askorbinska imuno beta glukankiselina)

Imunoβeta β-glukan sirup se preporučuje kao pomoć  kod:
• stanja oslabljenog imuniteta
• virusnih i bakterijskih  infekcija
• pojačanog stresa, umora i iscrpljenosti
• za odrasle i decu stariju od 3 godine

β-glukan i ima mnogobrojne povoljne efekte na ljudsko zdravlje. Ovaj prirodni polisaharid, pripada grupi tzv. "modifikatora imunog odgovora".  Makrofagi (imune ćelije) predstavljaju prvu liniju odbrane organizma od svih izazivača bolesti, jer imaju sposobnost prepoznavanja i eliminacije stranih tela, a beta glukan, aktivacijom makrofaga, stimuliše imuni sistem. Koristan je i posle hirurških intervencija kao dodatak terapiji antibioticima, za brže zarastanje rana, kao i kod izloženosti različitim vrstama zračenja.

Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens. Doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Esensa d.o.o. - Media Vision marketing agency